Diensten: mens, organisatie, omgeving & transitie

Ik, of beter: we zeiden het al, RotterdamLeert is een sociale onderneming. Het is echter ook een netwerk van professionals dat helpt de stad verder te brengen met onderwijs als hub. Geef je ons de vrijheid, dan verbinden we daarbij liefst mens, organisatie, omgeving en transitie. RL loopt in de regel een tijd met je op: een dag, ‘n maand, half jaar, desnoods twee. Voor we als een kapitein opsommen waar we heen kunnen varen: bel of mail vooral! Wil je toch een vaarplan? Komt ie.

Sparren, verbinden, creëren

Meedenken over slimmer werken en innovatief organiseren. Eigentijdse processen dus: ontwikkelen en implementeren van ideeën, dynamisch managen en flexibel organiseren. We schrijven er desgewenst artikelen en boeken met je over: wat probeer je anders te doen, met wie en tegen de achtergrond van welke transities in de samenleving?

Vernieuwen, innoveren en transitie

Meedenken over (en uitvoeren op verzoek) vernieuwend onderwijs in combinatie met maatschappelijke vraagstukken. Denk aan armoede, leerstijl-misfits, de herverbinding met de lokale economie en aan speciale subgroepen. We werken concepten met je uit, helpen ze te verkopen aan je netwerk en assisteren bij pilots, verbetering en opschaling.

Coach, mentor

We ondersteunen sleutelpersonen in het onderwijs die met hun team opereren in een samenleving vol transities. Werken aan de balans werk/vrije tijd. Aan de fit persoonlijk karakters/(systeem)opgaven. Aan het weer in verbinding komen met zichzelf. We coachen bijvoorbeeld startende en ervaren (school)directeuren, al dan niet met hun teams.

Projectleider of adviseur

Heb je een nieuwe ontwikkeling gedefinieerd? Huur ons. We kijken er nog even naar en doen het.

Organisator onderwijs-events                  

We organiseren workhops, lezingen en events. Huren desgewenst gastsprekers en geven desnoods een lezing zelf. Er zijn onderwerpen te over momenteel, maar ook dáár de weerbare mens, wendbare organisatie en het vorderend netwerk. Een greep: sociale innovatie oppakken, innovatief vermogen opkrikken, ontplooien van talenten in het team, oppakken van een leeropgave met de hele samenleving, enz.

Raar eigenlijk zo’n lijst, als elke opdracht tot nu toe anders is.. bel of mail ons vooral

Onze kernbegrippen zijn:

Slimmer werken,
Innovatief organiseren,
Vernieuwen,
Dynamisch managen,
Flexibel.