Meer over Nick Zuiddam

In 2018 startte ik RotterdamLeert. Nick Zuiddam. Aangenaam. Explorerende geest. Hart voor de stad en de wijk en de school als gemeenschap. In 2020 een vernieuwende school gestart in Rotterdam, mantelzorger voor mijn vader, voorzitter van Stichting De Katrol, brillenwinkel Blick ondersteunen, met elkaar goed onderwijs gestart. Voor reguliere paden én de andere.

Ik groeide op in de binnenvaart. Speelde op of aan het water. Werkte bij een grote onderwijskoepel. Ging daar weg. Ervoer de sterke én zwakke punten van onderwijs in Rotterdam, deze stad met haven die altijd in beweging is. Won een onderwijsprijs. Leidde scholen, fuseerde, startte en sloot ze. Een onderwijsbeest dus met open oog voor de verbinding met mensen, organisaties, omgeving en transities.

RotterdamLeert start ik in een havenstad, maar staat model voor – metafoor voor – de sterk veranderende samenleving en hoe onderwijs niet anders dan daarmee in wisselwerking moet. Dus: VlaardingenLeert. EindhovenLeert. Hengelo. Zeeland…..

Ik wil met je meedenken. Help me op die manier mijn visie, toekomstbeelden, talent en ervaring in te zetten voor het veranderen, verbeteren en vernieuwen van ons onderwijs en de wereld een beetje mooier te maken. Precies zoals zoveel anderen dat doen. En nee, ik ben niet overal goed in. Daarom werk ik liefst in teams. Ik werk zelfstandig en bijt niet. Of zelden. Bel of mail me.

 

Nickopreis:

Nick als loods. Wat is de bestemming en stap ik wel/niet aan boord? Ik vaar een stukje mee op het schip en als ik mijn bijdrage heb geleverd stap ik weer aan wal en vaar ik mee met het volgende schip. Kan ik geen bijdrage leveren, stap ik van boord. Altijd maak ik een reisverslag. Mijn leven lang blijf ik reizen om mensen te ontmoeten en innovaties waar te kunnen maken.